Storuki Trnavac začarao mrežu: Dvostruki šampion Evrope pao u grotlu Banjice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 19:44

Rukometaši Partizana pobedili favorizovani Vardar sa 28:22 u četvrtom kolu Grupe B SEHA lige. Osim golmana crno-belih, briljirali i mladi bekovi Nikola Zečević i Stefan Petrić sa po osam pogodaka

Konačno, pravi ambijent u hramu srpskog rukometa na Banjici. Vardar, dvostruki šampion Evrope, bio je mamac za Grobare da pohrle na tribine. Nošeni sjajnom podrškom pred više od 1.500 navijača, rukometaši Parizana srušili su makedonskog velikana u četvrtom kolu Grupe B SEHA lige - 28:22. Gostujući navijači su ušli u dvoranu tek u finišu meča, pa je atmosfera bila zapaljiva kao u najboljim danima srpskog rukometa.

Ovo je crno-belima prva pobeda u regionalnom takmičenju. U premijernom meču su poraženi u Skoplju od Vardara, a ostaje im i dueli sa slovačkim Tatranom iz Prešova.

Izabrane vesti

Tim Darija Krželja je potvrdio odličnu formu ove zime. Na golu je briljrao Andrej Trnavac, dok su ton igre u napadu davali bekovi Stefan Petrić i kapiten Nikola Zečević. Imao je Partizan +5 - 13:8 u 22. minutu, ali su se Skopljaci trgli, napravili su seriju 5:0. Odličan je bio levi bek Filip Taleski, odbrana nije dozvolila lake golove crno-belima.

Na odmor je domaćin otišao s golom prednosti (15:14).

I u nastavku čuda na golu je pravio Trnavac, začaravši mrežu Partizana. U napadu su Zečević i Petrić bili sjajni, a meč je odlučen u 53. minutu kada je Kojadinović pogodio za velikih +5 - 24:19. Fantastična je odbrana delovala u nastavku sa iskusnim Vukom Lazović, povratnikom u crno-beli tabor.

Rukometaši Vardara nisu bili kompletni nedostajala su četvorica, između ostalih iskusni golman Borko Ristovski. Na terenu je goste predvodio Stojanče Stoilov, jedini sadašnji prvotimac iz zlatne generacije koja je 2017. i 2019. godine donela titule šampiona Evrope u prestonicu Makedonije.

Andrej Trnavac je meč završio sa čak 20 odbrana. Nikola Zečević i Stefan Petrić su pogodili po osam puta mrežu gostiju, dok su desni bek Uroš Kojadinović i pivotmen Ivan Mićić postigli po četiri gola.

Kod makedonskog šampiona istakao se levi bek Filip Taleski sa devet pogodaka, a Martin Karaplaveski i Jan Čuvara su postigli po tri. Golman Martin Tomovski je imao devet uspešnih intervencija.



tagovi

RK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara